check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Sermi

Meer informatie over SERMI

Met ingang van 1 april 2024 onderzoekt een Conformiteits Beoordelende Instantie (CBI) of uw papieren als autobedrijf in orde zijn en ontvangt u dit universele certificaat dat het certificaat van de/alle fabrikant(en) vervangt. 

Op dit moment kunt u bij  Nederlandse certificeringsbedrijven zoals KIWA en Dekra u aanmelden voor uw SERMI-goedkeuring. Om een SERMI-certificaat te kunnen aanvragen, moet u als werkgever aan de volgende eisen voldoen:

  • U werkt in de automotivebranche en kunt dit aantonen met uw KvK-inschrijving;
  • U en uw medewerker(s) zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Goed Gedrag (VOG);
  • U hebt een aansprakelijkheidsverzekering;
  • U hebt getrainde medewerkers in dienst. Het vereiste opleidingsniveau moet nog duidelijk worden;
  • U maakt geen reclame voor of u verkoopt geen activiteiten die de emissie van voertuigen aanpassen.
     

Voldoet u als werkgever aan bovenstaande eisen? Dan kunt u het  SERMI-certificaat aanvragen.
Let op: Het certificaat is persoonlijk, dus ook uw medewerker moet op persoonlijke titel het certificaat aanvragen. De goedkeuring van uw medewerker is gekoppeld aan de goedkeuring van uw bedrijf, dus als u geen SERMI-certificaat heeft, kan uw medewerker deze ook niet aanvragen.

 

De voordelen op een rij
Het universele SERMI-certificaat vervangt alle merk specifieke certificaten die u voorheen apart moest aanvragen.
De looptijd van het SERMI-certificaat is 5 jaar. Dus als u het eenmaal in uw bezit heeft, hoeft u vijf jaar lang geen actie meer te ondernemen.

U bent niet meer afhankelijk van de fabrikant. De doorlooptijd van de SERMI-certificering is doorgaans korter dan de toegangsprocedures bij de fabrikant.
•    U hoeft nog maar één certificaat aan te vragen in plaats van meerdere en dat scheelt u tijd én geld.

 

Onderneem vast actie!
Het certificaat aanvragen kan nog niet, maar u kunt zich wel vast voorbereiden. Bij welke CBI u straks kunt certificeren en wat de kosten zijn, wordt binnenkort bekendgemaakt. Wel raden we u aan om nu al uw VOG op te vragen. Het is sneller 1 augustus dan u denkt!

 

Het SERMI-certificaat is vernoemd naar het Europese samenwerkingsverband van fabrikanten en onafhankelijke autobedrijven: het Forum for Acces to Security Related Vehicle Repair and Maintenance Information (SERMI).

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van SERMI.