check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Regiobijeenkomsten

Dit voorjaar is het weer tijd voor de VACO-regiobijeenkomsten! Wat kunt u van ons verwachten tijdens de Regiobijeenkomsten? Een rondleiding bij een mooi bedrijf, een inspirerende spreker en een interactief programma. Zo maken we de Regiobijeenkomst nog interessanter en toegankelijker.

Altijd al eens binnen willen kijken bij Porsche, TOBROCO of Bakker Bedrijfswagens? Sluit aan bij de Regiobijeenkomst in Zwolle (15 mei), Oisterwijk (30 mei) of Leusden (12 juni) voor een uniek kijkje in de keuken. We brengen u graag op de hoogte van het laatste nieuws binnen de branche en de vereniging. Bovendien een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te zien en te spreken. 

Het programma:

18:00 - 19:00 uur      Ontvangst
19:00 - 19:45 uur      Start programma 
(rondleiding/presentatie)
19:45 - 20:00 uur      Koffie
20:00 - 21:00 uur      VACO-programma

21:30 uur                  Borrel

 

In gesprek met de Arbeidsinspectie: Wat komt er op u af als zich een ernstig ongeval voordoet op de werkvloer?

Iedereen doet zijn uiterste best om een ongeval te voorkomen. We investeren in onze mensen, opleidingen en veilig werken, maar het noodloot kan toeslaan. En wat dan? Met wie krijgt u allemaal te maken bij een ernstig ongeval op de werkvloer? Wat moet u doen, hoe moet u handelen? Of juist, wat moet u niet doen? Wie moet u bellen? Krijgt u niet alleen met de arbeidsinspectie te maken maar komt justitie ook om de hoek kijken? Of wie nog meer?

Op het moment dat het gebeurt staat u onmiddellijk onder grote spanning en komen stress en emoties los. Heel begrijpelijk natuurlijk! Onder deze omstandigheden is het o zo belangrijk de juiste beslissingen te nemen en in actie te komen.

Daarom neemt de Arbeidsinspectie u tijdens de Regiobijeenkomsten mee in het proces dat op gang komt als zich iets ernstigs voordoet. Spreker Jane Thijssen: We snappen goed dat het een beladen onderwerp is en wellicht dat sommigen van u hier helaas al ervaringen mee hebben. We proberen weg te blijven bij de emoties die vrijkomen bij het onderwerp en juist heel pragmatisch weer te geven wat de juiste stappen zijn. Simpelweg om u te helpen om op een juiste manier te handelen als het u overkomt.”

De Arbeidsinspectie zal tijdens een presentatie ingaan op de nieuwe wijze van ongevalsonderzoek (u krijgt niet meer zomaar een boete), welke stappen u moet nemen als werkgever en cijfers over ongevallen van de sector presenteren. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen en een goed, open gesprek.

 

15 mei – Bakker Bedrijfswagens – Zwolle
Bakker Bedrijfswagens is met twintig vestigingen verspreid over Noord-, Midden- en Oost-Nederland één van de grootste DAF dealers in Nederland. Als bedrijfswagenspecialist houden ze zich elke dag bezig met de verkoop, reparatie en onderhoud van merken als DAF, GINAF, TATRA, Fiat Professional en IVECO Daily. Dit doen ze met een team van ruim 450 gedreven en enthousiaste medewerkers.
 

30 mei – TOBROCO – Oisterwijk
TOBROCO-GIANT is in 1996 opgericht door Toine en Caroline Brock, in Haaren, Noord-Brabant. Het dynamische bedrijf is uitgegroeid tot een mondiale speler op het gebied van compacte machines met één van de breedste portfolio’s in de industrie. Wat ruim 27 jaar geleden begon met de productie van 75 shovels per jaar is uitgegroeid tot een indrukwekkende productiecapaciteit van meer dan 6000 shovels per jaar met een export naar maar liefst 81 landen. Op dit moment werken er meer dan 650 mensen bij TOBROCO-GIANT. Vanuit moderne fabrieken in Nederland en Hongarije worden wielladers, verdichtingsmachines en aanbouwdelen in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. TOBROCO-GIANT maakt gebruik van state-of-the-art technologie en eersteklas componenten van gewaardeerde partners zoals Jungheinrich, Kubota, Bosch Rexroth, Honda en Deutz.
 

12 juni – Porsche – Leusden
Sinds 1994 is Porsche Centrum Leusden samen met de importeur gevestigd in het hart van Nederland als het kloppend hart van Porsche. De centrale ligging in het land zorgt ervoor dat de showroom makkelijk aan te rijden is. Met alle aandacht voor de klant(en) en de auto’s, is passie en liefde voor het merk Porsche duidelijk voelbaar. Zij realiseren met liefde uw droom en bieden uw auto’s en service aan van absolute topkwaliteit.