check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

VACO lanceert Winterbanden Routeplanner op nieuwe website Bandbewust.nl

08 februari 2024

VACO lanceert een nieuwe tool voor automobilisten: de Winterbanden Routeplanner. Deze Routeplanner biedt een toegankelijk overzicht van alle wet- en regelgeving omtrent winterbanden en sneeuwkettingen in heel Europa. De regels voor winterbanden en sneeuwkettingen verschillen vaak van land tot land. Check voor je in de winter door Europa reist wat de regels zijn. Zo rijd je veilig en voorkom je mogelijke aansprakelijkheid bij een ongeval.

De Winterbanden Routeplanner biedt VACO aan via de nieuwe website Bandbewust.nl. Met Bandbewust.nl informeert VACO Nederlandse automobilisten over banden, wielen en bandveiligheid.

Kennisbank op Bandbewust.nl

Hoe zorg ik voor de juiste bandenspanning, wat staat er op een bandenlabel en waar moet ik op letten bij het kopen van nieuwe banden? Maar ook: wat betekent het als m'n stuur trilt? En wanneer moet je je auto uit laten lijnen? De kennisbank van Bandbewust.nl (voorheen Bandveilig.nl) geeft antwoord op al deze vragen, en veel meer. Niet alleen voor de auto, maar ook voor campers, caravans en aanhangers. Goede banden, met het juiste profiel en op spanning rijden niet alleen veiliger, maar zijn ook zuiniger en duurzamer. Dat scheelt zelfs in de portemonnee.