check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Voorbeelden van wielen van twijfelachtige kwaliteit gezocht!

01 februari 2024

Imitatie goedkope (merk)wielen die vanuit het buitenland of via Marktplaats worden verkocht kunnen serieuze veiligheidsrisico’s opleveren. De kwaliteit van deze wielen schiet tekort, en ook het draagvermogen kan onvoldoende zijn voor de auto of bestelwagen. De wielen kunnen dan barsten of breken en schade aan de band veroorzaken. Gevaarlijk voor de automobilist en voor de medeweggebruikers. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) ontvangt verschillende signalen over wielen van twijfelachtige kwaliteit en vraagt daarom om aandacht te schenken aan deze risico’s en de omvang van dit probleem.

 

Ook VACO vraagt al jaren om aandacht voor het gebruik van deugdelijke wielen, passend bij het voertuig. Om een beter beeld te krijgen van aard en omvang van dit probleem zijn we op zoek naar voorbeelden. Ziet u ook klanten met imitatievelgen of wielen van slechte kwaliteit? Mail ons uw voorbeelden en eventueel foto’s of films via communicatie@vaco.nl. Uiteraard behandelen we alle voorbeelden vertrouwelijk en delen we geen naam- en adresgegevens met het ministerie of andere instanties.