check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Voorbereiden Bandenwisselweken - wisselinstructies voor tijdelijk personeel

14 september 2023

Als u tijdens de Bandenwisselweken extra werknemers inhuurt, dan is het belangrijk dat zij hun werk goed én veilig uitvoeren. Om u daarbij te ondersteunen, stellen de sociale partners brochures en trainingen beschikbaar: 

1. Veilig en gezond werken
Bij het inzetten van tijdelijke medewerkers moet u, net als voor uw vaste medewerkers, zorgen voor goede instructie en voorlichting. In de brochure ‘Veilig en gezond werken’ staat basisinformatie voor elke medewerker in de banden- en wielenbranche. U kunt deze brochure downloaden in het Nederlands en in het Pools (de links werken alleen als u bent ingelogd). De brochures kunt u ook bestellen via onze webshop (gratis voor VACO-leden).  

2. E-learnings Gezond en veilig werken  
De korte online trainingen over veilig en gezond werken zijn een aanrader voor zowel nieuwe als ervaren medewerkers in de werkplaats!  

3. Instructies voor het wisselen van banden
Bandenwissels moeten veilig en op de goede manier worden uitgevoerd. De brochure ‘Instructies voor het wisselen van banden’ is onder meer ontwikkeld voor tijdelijk personeel. U kunt de brochure downloaden in het Nederlands en in het Pools (de links werken alleen als u bent ingelogd).  

4. Praktijkrichtlijn monteren en oppompen van personen- en bestelwagenbanden
De Praktijkrichtlijnen monteren en oppompen van personen- en bestelwagenbanden, bedrijfswagenbanden (voor truck en bus) en landbouwbanden zijn in het afgelopen jaar geüpdatet. Heeft u de actuele versies al gedownload?  

Ruime keuze arbo en milieu-producten 
In de VACO-webshop vindt u een groot aantal producten op het gebied van arbo en milieu. Zoals  brochures, praktijkrichtlijnen en stickers. Bijna alle producten zijn gratis voor VACO-leden. Wilt u meer dan één product bestellen? Gebruik dan het bestelformulier

Meer informatie
Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Arie Verhoef, senior beleidsmedewerker kwaliteit, arbo & milieu, info@vaco.nl of tel. (071) 568 69 70.