check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Voorbereiden bandenwisselweken - tips voor hele drukke tijden

04 oktober 2022

Tijdens de Bandenwisselweken is het heel druk bij bandenservicebedrijven. Wat kunt u doen om deze periode goed door te komen? Bespreek de tips met uw medewerkers! 

  1. Zorg dat uw machines en gereedschappen goed werken. Hebben ze af en toe onderhoud nodig? Zorg dan dat het onderhoud is gebeurd. Controleer ook of u nog genoeg hebt van alles wat uw medewerkers gebruiken. Zoals balanceergewichten, ventielen en bandenvet. 
  1. Het wisselen van banden is zwaar werk. Gebruik altijd de hulpmiddelen in de werkplaats, bijvoorbeeld voor het tillen van banden en wielen. Dan is het werk minder zwaar voor uw medewerkers. Laat uw medewerkers de hulpmiddelen ook gebruiken als het erg druk is. Dan is de kans kleiner dat ze last krijgen van klachten, bijvoorbeeld rugpijn.
  1. Zorg voor voldoende personeel in de drukste weken. Bekijk hoeveel medewerkers er minimaal aanwezig moeten zijn tijdens de drukste tijden. Maak ook afspraken met uw medewerkers over het opnemen van vrije dagen.
  1. Plan niet de hele agenda van de werkplaats vol. Dan blijft er ruimte over voor onverwachte werkzaamheden. Bijvoorbeeld een klant die langskomt met een lekke band.
  1. Is het heel erg druk? Praat dan met elkaar over tijdelijk overwerk. Wie kan er overwerken? Kijk ook of het mogelijk is dat medewerkers op een andere tijd beginnen of naar huis gaan. Misschien kent u een goed ingewerkte inleenkracht die wil komen werken?  
     

Meer informatie 

Inhuren van tijdelijk personeel 
Voorbeeldcontracten 
Online trainingen over veilig en gezond werken