check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Verhaal van een medewerker: "Iedere keer dat je een lift gebruikt, scheelt dat voor je rug"

01 mei 2022

In de VACO kalender 2022 spelen medewerkers uit de banden- en wielenbranche de hoofdrol. Deze maand delen wij met u het achtergrondverhaal van de medewerker van mei 2022.
 

"We helpen elkaar en de apparatuur wordt steeds beter"

"Ik merkte dat mijn gehoor iets minder werd. Je staat de hele dag in de herrie. Vandaar dat ik die gehoordingen gebruik. Ze zijn fantastisch." Die gehoordingen zijn otoplastieken. Irriteren ze niet? "Nee, alleen gesprekken voer je iets moeilijker, dat is het enige. Verder heb ik er geen hinder van." Derk Vink werkt al dertien jaar bij Leen Post Banden. "Handschoenen draag ik altijd. Ze zijn alleen bij regen vervelend, omdat ze dan nat worden. Veiligheidsschoenen gebruik ik ook."

Kussentjes voor de knieën
Derk heeft een tijdje last gehad van dikke knieën. "Als je veel op je knieën bij vrachtwagens zit dan krijg je vocht in je knieën. Sinds ik kniestukken gebruik - een soort kussentjes die ik in de steekzakken van mijn overall bewaar - heb ik nooit meer last van mijn knieën. Dat werkt goed." Derk moet alleen nog wel iets verzinnen om de band-wielcombinatie bij de auto op hoogte te brengen. In de VACO-kalender vindt hij inspiratie.  

Allemaal nieuwe apparatuur
Derk en zijn collega's nemen veiligheid en lichaamsbelasting serieus. Trekkerbanden zijn zo zwaar, dat ze die altijd met z'n tweeën aanpakken. Of met de heftruck. Derk: "We helpen elkaar en de apparatuur wordt ook steeds beter. Deze vestiging in Schelluinen is in 2013 nieuw gebouwd en alle apparatuur is toen nieuw aangeschaft. Sinds een half jaar hebben we een semi-automatisch bandenmontage-apparaat. Je hoeft niets meer te tillen en er komt zelfs geen bandenijzer meer aan te pas. Iedere keer dat je een lift gebruikt, scheelt dat voor je rug."