check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Coronacrisis: verdere aanscherping maatregelen

29 november 2021

Het kabinet heeft vrijdag 26 november nieuwe maatregelen aangekondigd die in ieder geval gelden tot 19 december 5.00 uur. We hebben de belangrijkste maatregelen die aanvullend zijn op de huidige- en basismaatregelen voor u op een rij gezet: 

  • Alle winkels moeten voortaan om 17.00 uur gesloten zijn. Groothandels zijn een uitzondering en mogen ook na 17.00 uur open blijven tot de normale openingstijden, met een maximum van 20.00 uur.
  • Reparatie en onderhoud vallen onder essentiële dienstverlening. Om die reden mogen bandenservicebedrijven open blijven en de reguliere openingstijden aanhouden. Zij hoeven dus niet om 17.00 uur dicht. De restrictie is dat na 17.00 uur geen aan de dienstverlening gerelateerde losse producten verkocht mogen worden, denk aan ruitenwisservloeistof of motorolie.
  • Pechservice valt onder nooddienstverlening en kan 24/7 doorgaan.
  • In publieke ruimtes is een mondkapje verplicht, denk aan balie, receptie en klantruimten. Men dient 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Bij een vaste zitplaats mag het mondkapje af. Meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Corona steunmaatregelen overheid
Vanwege de aangescherpte maatregelen is er een nieuw pakket aan steunmaatregelen aangekondigd. De NOW en TVL komen opnieuw beschikbaar, zie ook deze informatie.

Meer informatie?

Bel (071) 568 69 70 of mail info@vaco.nl

Overheidsinformatie