check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Voorbereiden bandenwisselweken – aandacht voor winterwielen

27 september 2021

Als u winterbanden verkoopt aan een klant, is het verstandig om meteen de voordelen van een tweede set wielen ter sprake te brengen. Automobilisten die zich oriënteren op de aankoop van winterbanden, weten in veel gevallen niet dat ze deze banden op een afzonderlijke set ‘winterwielen’ kunnen laten monteren. Het is dus verstandig om deze optie actief aan te bieden.

Voordelen
Een tweede set wielen heeft veel voordelen voor de klant:

  • Tijdens de seizoenswissels hoeven de banden niet steeds op de wielen ge(de)monteerd te worden. De bandenwissels verlopen dus sneller en zijn goedkoper.
  • De bandenmaat hoeft meestal niet hetzelfde te zijn als de zomerbanden. Banden met een kleinere inchmaat zijn goedkoper. Een bijkomend voordeel voor wintersporters: het omleggen van sneeuwkettingen is eenvoudiger.
  • Complete band-wielcombinaties hoeven niet per se opnieuw gebalanceerd te worden.
  • Wielen die geschikt zijn voor de winter zijn gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen onder meer pekel.


Kopen bij de specialist
Het is ook belangrijk om uw klanten te vertellen dat de selectie van de juiste set wielen werk voor de specialist is. Denk aan het juiste draagvermogen en de ET-waarde. Heeft de auto van uw klant direct TPMS? Breng dan ook de montage van TPMS-sensoren op de tweede set ter sprake.

Bandveilig.nl
U kunt klanten die meer willen weten over de voordelen van een tweede set wielen verwijzen naar de wielenpagina op bandveilig.nl.