check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

ETRMA: stijgende lijn bandenafzet zet door

21 juli 2021

De European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association heeft de cijfers van de Europese bandenvervangingsmarkt over tweede kwartaal 2021 bekendgemaakt. De stijgende lijn die in het eerste kwartaal van het jaar werd ingezet krijgt een vervolg in het tweede kwartaal van 2021. In vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar toonden alle segmenten in de vervangingsmarkt een aanzienlijke groei. De cijfers keren daarmee langzaam terug op het niveau van 2019.  

In cijfers
De markt voor personen- en bestelwagenbanden liet een stijging zien van 44%, gevolgd door het truckbandensegment met 42%. Het segment banden voor motorfietsen en scooters noteerde een plus van 41%. De vervangingsmarkt voor landbouwbanden groeide met 6% relatief minder hard. 

Herstel dankzij vaccinatieprogramma’s
De ETRMA is verheugd en tegelijkertijd opgelucht dat de wereld dankzij de vaccinatieprogramma’s weer in beweging komt en de bandenvervangingsmarkt herstelt.