check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Nieuw overzicht pechservicebedrijven januari 2020

21 januari 2020

Per jaar verlenen VACO-leden circa 10.000 keer pechservice langs het hoofdwegennet. Het overzicht van VACO-leden die pechservice verlenen aan beroeps- en personenvervoer wordt elk kwartaal bijgewerkt, het nieuwe overzicht staat nu online: pechserviceoverzicht januari 2020.


Certificaat = verplicht

Om pechservice langs het hoofdwegennet te mogen verlenen, is een certificaat verplicht. Dit certificaat ontvangt uw pechservicemedewerker als hij de training 'Veilig werken langs de weg' van SVOB volgt en voor het examen slaagt. Het  certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar. De trainingen worden in samenwerking met de ANWB gegeven. Meer informatie, inclusief een overzicht van de komende trainingen, vindt u hier


Praktijkrichtlijn bestellen of downloaden
Rijkswaterstaat (RWS) heeft de Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten in 2019 gewijzigd. Dit heeft geleid tot een wijziging van de ‘VACO Praktijkrichtlijn pechserviceverlening op het hoofdwegennet en het onderliggende wegennet’. VACO adviseert elke pechhulpverlener de gewijzigde versie van de VACO Praktijkrichtlijn goed door te nemen. VACO-leden kunnen gratis de Praktijkrichtlijn bestellen of de digitale versie downloaden.


Meer informatie
In ons dossier Pechservice op onze website vindt u meer informatie. Heeft u vragen, neem dan contact op met Arie Verhoef, adviseur kwaliteit, arbo en milieu, info@vaco.nl of tel. (071) 568 69 70.