check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Voorbereiden Bandenwisselweken - Tips voor piekmomenten

18 september 2019
Tijdens de Bandenwisselweken ervaren bandenservicebedrijven een piek in hun werkzaamheden. Wat kunt u doen om deze periode goed door te komen?

1. Zorg dat uw materiaal, zoals machines en gereedschappen, goed werkt en zo nodig onderhoud heeft gehad. Controleer ook of alles wat u nodig heeft en verbruikt nog in voldoende mate aanwezig is.

2. Het wisselen van banden is zwaar werk en kan belastend zijn voor het lichaam. Maak optimaal gebruik van de beschikbare hulpmiddelen, ook als het in de werkplaats erg druk is.

3. Het lijkt een open deur, maar toch: zorg voor voldoende personeel in de piekweken. Bekijk hoeveel medewerkers minimaal aanwezig moeten zijn tijdens de piekperiode en maak met medewerkers afspraken over het opnemen van vrije dagen.
 
  • Is het extreem druk? Kijk dan met elkaar naar de individuele mogelijkheden voor tijdelijk overwerk. Bekijk ook de mogelijkheden van flexibele begin- en eindtijden en/of goed ingewerkte inleenkrachten. Onverwacht werk kan dan beter worden opgevangen.
  • Plan niet de hele agenda vol. Dan blijft er ruimte voor onverwachte en urgente verzoeken.
     
Lees meer over het inhuren van tijdelijk personeelvoorbeeldcontracten en de modelovereenkomst detachering