check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

VACO lanceert MVO+ certificering tijdens Algemene ledenvergadering

06 december 2018

Vandaag lanceerde VACO de MVO+ certificering. Deze uitbreiding van het kwaliteitskeurmerk 'VACO Erkend' werd gevierd door de overhandiging van de certificaten aan de serviceketens Euromaster Bandenservice, KwikFit en Profile Car & Tyrecenter. Een VACO MVO+ gecertificeerd bandenservicebedrijf heeft bewezen te voldoen aan een breed pakket eisen gerelateerd aan vakkennis, ervaring, werkplaatsuitrusting, veilig en gezond werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

De MVO+ certificering staat, op vrijwillige basis, open voor alle VACO-erkende bandenservicebedrijven. In totaal zijn nu 400 vestigingen in Nederland VACO MVO+ gecertificeerd.

Waarom MVO+
De aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt snel toe. VACO-bandenservicebedrijven krijgen steeds vaker vragen vanuit de klantenkring over hun MVO-beleid. Vanuit de sector Bandenservice ontving VACO verzoeken voor een branchespecifieke MVO-certificering, als aanvulling op het bestaande kwaliteitsreglement. Vervolgens hebben vertegenwoordigers van de sector een pakket eisen opgesteld én geïmplementeerd met aandacht voor mens, milieu en maatschappij.

MVO+ logo en certificaat
VACO MVO+ gecertificeerde bandenservicebedrijven zijn te herkennen aan het bijbehorende logo op de gevel en het certificaat. VACO MVO+ sluit aan bij ISO 26.000, de internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Persbericht
Vandaag verstuurde VACO een persbericht 'VACO lanceert MVO+ certificering met landelijke dekking' aan o.a. gemeentes, leasemaatschappijen en stakeholders.