check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Feiten en cijfers

 

Branche in beeld 2017 - 2018

De uitgave ‘Branche in beeld 2017 – 2018’ behandelt onder meer de belangrijkste ontwikkelingen en aandachtspunten in de banden- en wielenbranche. U kunt de uitgave hier downloaden.
 
 

Groeicijfers

De verkoopcijfers van nieuwe personenauto’s vertonen een opgaande lijn. In 2017 werd een verkooptoename van 8,4% gerealiseerd ten opzichte van 2016, voor 2018 wordt wederom een groeiende afzet verwacht. Het totaal aantal personenauto’s, bestelauto’s en zware bedrijfswagens in Nederland neemt ook toe. 
 
 
In de periode 2013 – 2017 nam het aantal op de markt gebrachte banden (personenautobanden + bestelautobanden) toe, hetzelfde geldt voor het aantal ingezamelde banden.   
 
 

 

Personenautobanden – typen en maatvoering

Onderzoeksbureau GfK vergeleek de afzetcijfers van personenautobanden in de periode januari - oktober 2018 met dezelfde periode in 2017.  De belangrijkste conclusies:   
  • De afzet van allseasonbanden nam met 27% toe.
  • De afzet van zomerbanden liep met 3% terug.
  • De afzet van winterbanden daalde met 4%.
  • Het marktaandeel van grotere inchmaten blijft groeien, ten koste van de kleinere maten. De afzet van banden van 18 inch en groter groeit met 10% of meer.